top of page
Sky

Нашата политика за приватност

 

Датум на стапување во сила: [11/2/2023]

1. Вовед

Во Intebako (наведени како „ние“, „нас“ или „наши“), ние сме посветени на заштита на вашата приватност и обезбедување на безбедноста на вашите лични информации. Оваа Политика за приватност опишува како ги собираме, користиме и ги чуваме вашите податоци. Тоа се однесува на сите посетители на нашата веб-страница и регистрирани клиенти.

2. Вашите обврски

Неопходно е внимателно да ја прочитате оваа Политика за приватност за да разберете како постапуваме со вашите податоци. Дополнително, ако сте наш клиент, ве молиме прегледајте ги сите договори или договори меѓу нас, бидејќи тие може да содржат дополнителни детали во врска со собирањето и обработката на податоците. Ако давате лични информации за други или други ни ги даваат вашите информации, бидете сигурни дека ние ќе ги користиме тие информации само за конкретната цел за која се дадени. Со поднесување на таквите информации, потврдувате дека имате овластување да не овластите да ги обработуваме во согласност со оваа Политика за приватност.

3. Нашите одговорности

Како посетител на нашата веб-локација, ние дејствуваме како „контролор на податоци“ за личните податоци, што значи дека одредуваме како и зошто се обработуваат вашите податоци. За посетителите на intebako.com, ние дејствуваме како „обработувач на податоци“ на лични податоци, обработувајќи ги вашите податоци врз основа на вашите упатства и во согласност со важечките закони за заштита на податоците во Северна Македонија.

4. Собирање и обработка на информации

4.1. Видови податоци што ги собираме

Ние собираме основни податоци за маркетинг перформансите, кои може да вклучуваат информации поврзани со ефективноста на нашите маркетинг стратегии и кампањи. Дополнително, собираме адреси на е-пошта од поединци кои доброволно избираат да се претплатат на нашиот билтен. Важно е да се напомене дека ние не собираме или имаме пристап до необработени податоци што би можеле да изложат лични информации надвор од адресите на е-пошта обезбедени од претплатниците на билтенот. Бидејќи не одржуваме кориснички сметки на нашата веб-локација, не собираме други лични податоци преку нашата веб-страница.

4.2. Цели на обработка на податоци

Ние ги обработуваме вашите лични податоци за специфични цели, вклучително и обезбедување на нашите услуги или производи, управување и одржување на вашата сметка, одговарање на вашите барања и барања, усогласување со законските и регулаторните барања, анализа на користењето на веб-страницата за подобрување на корисничкото искуство и, каде што имате се согласи, испраќање промотивни материјали или ажурирања.

4.3. Законски основи за обработка на податоци

Ние ги обработуваме личните податоци врз основа на законски основи како што се ваша согласност (кога е потребно), исполнување договори или преземање чекори за склучување договор, усогласеност со законските обврски и следење легитимни интереси, било од нас или од трета страна.

5. Споделување податоци

Можеме да ги споделиме вашите лични податоци со давателите на услуги за да помогнеме во обезбедувањето услуги (на пр., хостинг и аналитика), правните и регулаторните органи за усогласување со законските обврски и деловните партнери за заеднички маркетинг напори кога сте дале согласност.

6. Задржување на податоци

Ние ги задржуваме вашите лични податоци само онолку долго колку што е потребно за целите наведени во оваа Политика за приватност или како што се бара со важечките закони.

7. Безбедност

Спроведовме безбедносни мерки за заштита на вашите податоци од неовластен пристап, откривање, менување или уништување.

8. Права на субјектот на податоци

Како поединец, имате специфични права во врска со вашите лични податоци, вклучувајќи го и правото на пристап до вашите податоци, исправка на неточности, бришење на вашите податоци, ограничување или приговарање на обработката на податоците и барање преносливост на податоците. Доколку сакате да ги искористите овие права или имате прашања во врска со вашите податоци, ве молиме контактирајте не на info@intebako.com.

9. Колачиња и технологии за следење

Нашата веб-локација може да користи колачиња и други технологии за следење. За да разберете како ги користиме колачињата и вашите опции за управување со нив, ве молиме погледнете ја нашата Политика за колачиња.

10. Промени на оваа Политика за приватност

Оваа Политика за приватност може да се ажурира за да ги одрази промените во нашите практики и законски барања. Ќе ја објавиме ревидираната политика на нашата веб-страница со „Датум на стапување во сила“.

11. Контактирајте со нас

Ако имате прашања, грижи или барања поврзани со оваа Политика за приватност или нашите практики за ракување со податоци, ве молиме контактирајте не на info@intebako.com / 02 551 2981.

bottom of page